1. Našički „Vatrogasni cener“

30. lipnja u popodnevnim satima održana utrka na 10 km pod nazivom 1. Našički „Vatrogasni cener“.

Utrku je organizirala Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ u suradnji sa DVD-om Našice, Javnom vatrogasnom postrojbom Našice, Biciklističkim klubom Našice, Šud Šaran Našice i pod pokroviteljstvom Grada Našica.

 

Nastavi čitati

Područno natjecanje VZ Našice

Dana 3. lipnja u organizaciji Vatrogasne zajednice Našice na nogometnom igralištu NK Sloga Podgorač održano je područno vatrogasno natjecanje u osam kategorija.

 

Nastavi čitati

U vatrogastvu je punih 38 godina

NAŠICE – Na svečanoj Skupštini Hrvatske vatrogasne zajednice Našice, održanoj u Otočcu, uručena su i najviša vatrogasna priznanja za životno djelo. Povelju za izuzetna postignuća u operativnom i strukovnom radu u vatrogastvu i zaštiti od požara i plaketu s likom Mirka Kolarića dobio je i Zvonimir Ljubljanović (66), dugogodišnji našički vatrogasac.

 

Nastavi čitati

130 godina društva DVD Našice

 

NAŠICE – Svečanim mimohodom i sjednicom te pokaznom vježbom DVD Našice proslavio je 130 godina kontinuiranog rada, a proslava je održana pod pokroviteljstvom Grada Našica. Nastavi čitati

Tour of Croatia

Dana 17. travnja u suradnji s PP Našice članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Našice osiguravali su utrku “Tour of Croatia”.

Nastavi čitati

Novogodišnja čestitka Našičkih vatrogasaca

U prigodi novogodišnjih blagdana želimo vam zdravlje, sreću i zadovoljstvo u obitelji, a svim vatrogascima, poslovnim suradnicima, ustanovama, udrugama te ljudima dobre volje, puno uspjeha i sreće u novoj 2018. godini!

 

Nastavi čitati

Božićna čestitka Našičkih vatrogasaca

Članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Našice, članovi Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske – Podružnica JVP Našice, te Udruga profesionalnih vatrogasaca Republike Hrvatske – JVP Našice

 

Nastavi čitati

Našički vatrogasci zahvalili se bivšem gradonačelniku

Dana 21.06.2017. godine bivšem gradonačelniku Krešimiru Žagaru, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice Zvonko Ljubljanović i zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Aleksandar Ljubljanović uručili su plaketu za “Izniman doprinos i unaprjeđenje vatrogastva” u Našicama. Nastavi čitati

Požar kamiona – Koška

Danas u jutarnjim satima, nešto prije 08h u Vatrogasni operativni centar zaprimljena je dojava o požaru kamiona u naselju Koška, nedaleko od Našica. 

Nastavi čitati

Požar dimnjaka – Zoljan

20.04.2017.god., nešto oko 19:40 h u Vatrogasni operativni centar Našice stigla je dojava o požaru dimnjaka u jednoj obiteljskoj kuću u Zoljanu.

Nastavi čitati

Uskršnja čestitka Našičkih Vatrogasaca

Članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Našice te članovi Sindikada državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske – Podružnica JVP Našice, svim prijateljima, vatrogascima te poslovnim partnerima žele sretan Uskrs.

Nastavi čitati

Požar dimnjaka – Našice

U petak dana 03.02.2017.god nešto poslije 11h u Vatrogasni operativni centar Našice stigla je dojava o požaru dimnjaka u jednoj obiteljskoj kuću u Vukojevcima.

 

Nastavi čitati

Požar dimnjaka – Našice

U četvrtak dana 05.01.2017.god u poslijepodnevnim satima u Vatrogasni operativni centar Našice stigla je dojava o požaru dimnjaka u jednoj obiteljskoj kuću u Našicama.

 

Nastavi čitati

Novogodišnja čestitka Našičkih Vatrogasaca

Članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Našice te članovi Sindikada državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske – Podružnica JVP Našice, svim prijateljima, vatrogascima te poslovnim partnerima žele sretan i blagoslovljen Božić, te sretnu i uspješnu 2017. godinu.

 

Nastavi čitati

Našičkim vatrogascima doniran čamac za spašavanje

Dana 5. rujna, u dvorištu Našičkih vatrogasaca umirovljeni general i počasni građanin Našica Mladen Markač i predsjednik Uprave Centra za vozila Hrvatske Davorin Pavlović, donirali su čamac za spašavanje namjenjen za profesionalne svrhe Gradu Našicama.

Nastavi čitati

Proslava Sv. Florijana u DVD-u Našice

U vatrogasnom domu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice dana 04.05.2016.god., u poslijepodnevnim satima vatrogasci iz DVD-a Našice okupili su se kako bih išli na svetu misu povodom Sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca.

 

Nastavi čitati

Našički vatrogasci educirali osnovnoškolce

U Osnovnoj školi Ivan Brnjik Slovak u mjestu Jelisavac, povodom Dana vatrogasaca, koji se obilježava 4. svibnja, predavanje za sve učenike škole održao je Danijel Matković, zamjenik Zapovjednika Javne vatrogasne postaje Našice.

 

Nastavi čitati

Božićna čestitka Našičkih Vatrogasaca

Članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Našice te članovi Sindikada državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske – Podružnica JVP Našice, svim prijateljima, vatrogascima te poslovnim partnerima žele sretan i blagoslovljen Božić. Nastavi čitati

Održana zajednička vježba “INA Listopad 2015.”

Dana 23. listopada, u pogonima Ine u Beničancima održana je vatrogasna vježba pod nazivom “Listopad 2015.” Na vježbi uz Dobrovoljno vatrogasno društvo Našice sudjelovali su i DVD Donji Miholjac, DVD Beničanci te profesionalni vatrogasci iz INE Beničanci.

Nastavi čitati

Proslava 80. godina rada DVD-a Vukojevci

10. listopada u  Vukojevcima je svečano proslavljena 80. obljetnica postojanja i rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva, osnovanog 8. prosinca 1935. Program je počeo svečanim postrojavanjem vatrogasnih društava, sudionika proslave te mimohodom do dvorišta područne škole, gdje su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Našice izveli pokaznu vatrogasnu vježbu.

Nastavi čitati

7. Vatrogasni kup “Matković – Ivić”

U Našicama dana 05.09.2015. godine, održan je vatrogasni tradicionalni memorijalni kup pod nazivom “Matković – Ivić”. Natjecanje je bilo u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice, a u sklopu manifestacije “Dani slavonske šume” u velikom Našičkom parku.

Nastavi čitati

Požar tvornice namještaja u Đurđenovcu

Dana 29. lipnja u Vatrogasni operativni centar stigla je dojava požara hale 100×80 u mjestu Đurđenovac. Naime, radilo se o požaru hale površine 100×80, gdje se je nalazilo više desetaka kubika drveta, raznih strojeva za proizvodnju namještaja, te lakirnica.

Nastavi čitati

Poplave na Našičkom području u posljednja 24h

Uslijed velikih količina padalina posljednjih dana na Našičkom području, uslijedile su poplave u Našicama, Velimirovcu, Zoljanu i Markovcu Našičkom. Dana 25, svibnja  u Vatrogasni operativni centar uslijedila je prva od desetak dojava o poplavama. 

Nastavi čitati

Hvatanje zmije – Našice

Danas je Javnu vatrogasnu postrojbu Našice stigao poziv za tehničku intervenciju. Naime radilo se o zmiji koja se nalazila u jednom dvorištu obiteljske kuće u Našicama. 

Nastavi čitati

Požar kontejnera u Vukojevcima

U četvrtak dana, 14. svibnja, dežurni operater u Vatrogasnom operativnom centru Javne vatrogasne postrojbe Našice zaprimio je dojavu o požaru kontejnera u Vukojevcima.

Nastavi čitati

Požari na gospodarskim objektima ovog vikenda

Ovog vikenda u dva dana imali smo 2 požara na gospodarskim objektima. Dojavu o prvom požaru primili smo u petak dana 08. svibnja u poslijepodnevnim satima u Vatrogasni operativni centar Našice stigla je dojava o požaru sobe u obiteljskoj kući u Velemirovcu.

Nastavi čitati

Osposobljavanje za vatrogasca završila i druga grupa iz VZ Našice

Osposobljeni novi vatrogasci iz VZ Našice (II grupa)

Nakon što je proteklog mjeseca I. grupa vatrogasaca završila tečaj za zvanje “vatrogasac”, prošli tjedan i II. grupa završila je s tečajem, te je tako VZ Našice dobila još 30-ak novih vatrogasaca. Vatrogasna zajednica Našice, tako je od ove godine bogatija za 60-ak novih vatrogasaca. Predavanje se održavalo u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Velimirovac, a vježbe u DVD-u Našice. I na ovom tečaju, predavači i instruktori su bili iz Javne vatrogasne postrojbe Našice.

Nastavi čitati

Proslava Sv. Florijana u Našicama

U prijepodnevnim satima, a povodom blagdana sv. Florijana u prostorijama ureda gradonačelnika Krešimira Žagara jučer je održan tradicionalni svečani prijem za vatrogasce s našičkog područja. Ovom prilikom je gradonačelnik Žagar istaknuo veliku ulogu vatrogasaca u pogledu sigurnosti objekata i života građana kao i izniman doprinos tijekom velikih prošlogodišnjih poplava koje su zadesile našički kraj i ugrozile županjsku Posavinu. Isto tako, iskazao je zahvalnost vatrogascima na njihovom vrijednom i predanom radu u koji su uključeni iz dana u dan, tokom cijele godine. Nastavi čitati

Požar teretnog vozila

Danas u Vatrogasni operativni centar Našice, u poslijepodnevnim satima stigla je dojava o požaru teretnog vozila u Markovcu Našičkom.

Nastavi čitati

Požar odlagališta smeća u Velikoj Londžici

Danas je u Vatrogasni operativni centar Našice stigla je dojava o požaru odlagališta smeća u Velikoj Lonžici. Na mjesto požara odmah je upućena dežurna smjena Javne vatrogasne postrojbe Našice, zajedno s dobrovoljnim vatrogascima iz DVD-a Našice.  Nastavi čitati

Osposobljeni novi vatrogasci iz VZ Našice

Osposobljeni novi vatrogasci iz VZ Našice (I grupa)
Prošli mjesec započelo je predavanje za I. grupu za zvanje “vatrogasac”. U prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice održalo se predavanje i vježbe za nove vatrogasce. Na tečaj je prijavljeno 3o-tak vatrogasaca iz 6 dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Vatrogasne zajednice Našice. 

Nastavi čitati

Vatrogasci u akciju “aleje lipa”

Započelo uređivanje „Aleje lipa“ kao i drugih oštećenih i suhih stabala u Velikom parku i drugim dijelovima grada. Ovih dana u Našicama u „Aleji lipa“ i u Velikom parku, a tako i po drugim dijelovima grada započeli radovi na sanaciji drvoreda i svih oštećenih stabala koje zbog starosti i bolesti mogu ugroziti ljudske živote, ali i materijalna dobra.

Nastavi čitati

Požar dimnjaka

Dana 25.03.1015. u Vatrogasni operativni centar Našice stigla je dojava o požaru dimnjaka u obiteljskoj kući u Našicama.

Nastavi čitati

Spašavanje mačke s drveta

Večeras je u vatrogasni operativni centar Našice stigla je dojava o tehničkoj intervenciji u Zagrebačkoj ulici u Našicama. Naime, radilo se o jednoj mački koja je ostala na drvetu na visini od 6 metara, te nije mogla sama sići s drveta.

Nastavi čitati

Požar potkrovlja obiteljske kuće u Ceremošnjaku

Danas je vatrogasni operativni centar Našice stigla je dojava o požaru potkrovlja obiteljske kuće u Ceremošnjaku. Na intervenciju odmah je upućena dežurna smjena Javne vatrogasne postrojbe Našice, zajedno s vatrogascima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice.

Nastavi čitati

Vatreni dečki: Luka na 111, a Silvijo na 110 vatrogasnih intervencija

Našički dobrovoljni vatrogasci u prošloj godini imali su 146 požarnih i tehničkih intervencija. Najviše intervencija odradili su Luka Golubović (20) i Silvijo Vuković (25). Prvi je lani imao 111, a potonji 110 intervencija. Dočekali su me u vatrogasnom kafiću u društvu starijeg kolege Marijana Gajskog i predsjednika DVD-a Našice Zvonka Ljubljanovića. Predsjednik Ljubljanović kaže da je ponosan na vatrogasnu mladost zbog koje nije upitna opstojnost društva.

Nastavi čitati

Održana 127. godišnja skupština DVD-a Našice

Najstarije dobrovoljno vatrogasno društvo u našičkoj okolici, DVD Našice koje u svojim redovima okuplja 129 članova, održalo je 127. redovnu izvještajnu skupštinu na kojoj su, osim predstavnika 35 prijateljskih društava, bili izaslanik Hrvatske vatrogasne zajednice Mijo Brlečić, pročelnica za gospodarstvo i poljoprivredu Tomislava Kuricek, predsjednik Vatrogasne zajednice osječko-baranjske Nikica Mužević, predsjednik VZ Našice Vlatko Gašić i gradonačelnik Krešimir Žagar te predstavnici Gradskog društva Crvenog križa. Nastavi čitati

Otišao prvi vatrogasac JVP Našice u zasluženu mirovinu

Biti vatrogasac možda nekim ljudima predstavlja zanimanje koje zna biti opasno ili nešto sa čim se bave samo ljudi koji vole adrenalin. Međutim, raditi kao vatrogasac je više od običnog zanimanja. O tome naravno može suditi samo netko tko je cijeli svoj život posvetio ovako plemenitom zanimanju jer biti vatrogasac je puno više od sudjelovanja u akcijama gašenja vatre ili prometnim nesrećama po kojima ih se najčešće viđa po raznim medijima. Spomenuti sve akcije i događaje u kojima vatrogasac u svom radnom vijeku sudjeluje bi zahtijevalo puno više prostora a to nam ovoga puna nije namjera.

Nastavi čitati

Slijetanje kamiona u odvodni kanal

Dana 29.01.2014.god.,  u večernjim satima u mjestu Stipanovci došlo do prometne nesreće u kojoj je kamion sletio u odvodni kanal te je pri tom slijetanju došlo do ozljede vozača.

Nastavi čitati

Tradicionalno zimsko kupanje mladeži i djece

Ekipe mladeži i djece Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice već tradicionalno na početku svake godine u 1 mjesecu odlaze na izlet na gradske bazene u Osijek. Mladež i djeca ukupno njih 27 te njihovi voditelji Mijo Stojaković, Franjo Matasić st. i Hrvoje Divjanović dan provode na bazenima, te tako krate vrijeme dok čekaju sezonu natjecanja.

Nastavi čitati