Našički vatrogasci za stupanj više osposobljeni za spašavanje s visina i iz dubina

 

Dana 11.10.2014. godine, u Zagrebu, Našički vatrogasci uspješno su položili 2. stupanj za spašavanje s visina i iz dubina.

1948146_236996216488806_2002125661_n

Ispit se održavao u Vatrogasnoj školi, Učilište vatrogastva, zaštite i spašavanja. Ispitu je pristupili 7 djelatnika Javne vatrogasne postojbe Našice i 3 vatrogasca iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Našica. Svi su uspješno položili ispit, nakon čega su i dobili uvjerenja o sposobnosti za spašavanje iz dubina i s visina 2. stupanj. Našički vatrogasci često izvode razne vježbe kako bih se što više uvježbali za daljne intervencije i za ovakve vrste akcija. Vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Našice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice uz JPVP Osijek jedini su osbosobljeni vatrogasci u Osječko-baranjskoj županiji za ovakvu vrste intervencije. To im je samo još jedan razlog da iz dan u dan budu sve bolji i bolji, i sve više opremljeniji. Vatrogasci iz Našica idu korak dalje, te se pripremaju i za treći i posljednji ispit sljedeće godine, nakon čega ce biti osposobljeni i za 3. stupanj za spašavanje s visina i iz dubina. To će ujedno biti i posljednji test za Našicke vatrogasce, nakon čega će dobiti licencu za instruktore za spašavanje s visina i iz dubina. Čestitamo svim vatrogascima koji su položili i ovaj ispit, te im želimo puno sreće u daljnim obukama i intervencijama, a nadamo se kako će biti što više obuka, a manje intervencija.

Tim za spašavanje s visina i iz dubina u redovima Našičkih vatrogasaca je sljedeći:

Saša Ljubljanović, Danijel Matković, Viktor Lončarić st., Darko Anđelić, Branko Kardum, Vedran Kanđera, Robert Hren, Silvijo Vuković, Tomislav Ivić i Franjo Matasić ml.

Tekst i foto: Marijan Gajski – JVP Našice