Kada gori Dalmacija i zaleđe našički vatrogasci idu među prvima

Ovo je lijepa i korisna tradicija u kojoj naši vatrogasci sudjeluju svake godine kako bi ojačali vatrogasne postrojbe na najugroženijim područjima za vrijeme ljetnih vrućina.

 

 

 

 

 

Znamo kako je za vrijeme suše vrlo velika vjerojatnost požara pa ovim putem također pozivamo sve čitatelje da se savjesno ponašaju, ne bacaju otpad koji vrlo lako može uzrokovati požare. Jedna boca na krivom mjestu može itekako učiniti veliku štetu našim šumama, a može doći i do ljudskih žrtava.
Upravo zbog toga naši vatrogasci sudjeluju u ovim preventivnim akcijama, a tako su ove godine prvi na dislokaciju krenuli vatrogasac Franjo Matasić i Robert Hren, članovi JVP Našice.

 

Sudionik ove prve grupe vatrogasca Franjo Matasić prije polaska na teren je između ostalog izjavio.
„U ovoj prvoj grupi idemo Robert i ja, a biti ćemo u bazi Divulje u državnoj vatrogasnoj intervencijskoj postrojbi. Planirano je da budemo tamo 15 dana kada nam dolazi smjena, a ispomoć će trajati negdje do kraja desetog mjeseca. Bio sam već nekoliko sezona na ispomoći i to na otocima Korčuli, Mljetu, Braču, te na Prevlaci. Kada ima požara idemo gasiti, a kada nema dežuramo. Bilo je sezona kada nije bilo puno intervencija, ali i kada je bilo teških situacija i velikih požara.”

 

 

Tekst: Marijan Gajski – Našički Vatrogasci
Foto: Arhiva