Održana redovna skupština Vatrogasne zajednice Našice

U novouređenim prostorijama DVD Ledenik, održana je redovna izvještajna skupština Vatrogasne zajednice Našice.

Predsjednik Vlatko Gašić je, podnoseći izvješće o radu, istaknuo da se tijekom prošle godine Vatrogasnoj zajednici pridružilo novoosnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo Lug Subotički pa Vatrogasna zajednica sada broji ukupno 20 vatrogasnih društava i jednu Javnu vatrogasnu postrojbu.

 

 

 

 

Prošle godine bilo je ukupno zabilježeno 76 požarnih intervencija i 111 tehničkih intervencija. Broj požarnih intervencija je na razini prethodne godine, a broj tehničkih intervencija je smanjen jer nije bilo većih prirodnih nepogoda – izvijestio je Gašić. Izvješća su podnijeli i tajnik Vatrogasne zajednice Zdenko Cingel i predsjednik Nadzornog obora Antun Balajić, a sva su prihvaćena jednoglasno.

 

Gosti na sjednici, dožupan Goran Ivanović i predstavnici općina Podgorač, Feričanci, Donja Motičina i Koška – Goran Đanić, Stipo Stipić, Željko Kovačević i Zoran Kovačević, pohvalili su rad Vatrogasne zajednice Našice, a isto su učinili i predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Nikica Mužević i zapovjednik Zdravko Cvenić.

 

Svojim dolaskom sjednicu su uveličali i kolege vatrogasci iz 12 Vatrogasnih zajednica.

 

Tekst: Marijan Gajski – Našički vatrogasci & Radio Našice
Foto: Arhiva – Našički vatrogasci