Vrtićanci i školarci posjetili vatrogasnu postrojbu Našice

U mjesecu svibnju, u prijepodnevnim satima djeca iz dječjeg vrtića „Zvončić“ i djeca iz Osnovne škole Hinka Juhna Podgorač posjetili su vatrogasnu postaju u Našicama. 

 

Djeca su zajedno s njihovim tetama dočekani u društvu zapovjednika JVP-a Našice Saše Ljubljanovića, predsjednika DVD-a Našice Zvonka Ljubljanovića i dežurne smjene JVP Našice koji je taj dan odrađivala svoju dnevnu smjenu.

 

Četrdesetak djece prošetalo je kroz  sve garaže, te su pogledali sva vozila i opremu koja posjeduju Našički vatrogasci za vatrogasne intervencije. Djeca su pokazala iznimnu znatiželju za vatrogasnom opremom, vozilima i sirenama.

 

 

 

 

 

Također su imali mogućnosti sjesti u vozila, i probati vatrogasnu opremu. Trčeći po dvorištu, i ulaskom u vozila djeca nisu krila svoje zadovoljstvo, te su postavljali pitanja vatrogascima. Na kraju posjeta, vatrogasci su im se zahvalili na posjeti, te ih počastili svojim prostorijama.

 

Nadamo se da ćemo ovakvih posjeta imati sve češće i više, jer mnogi od njih stvoriti će ljubav prema vatrogastvu te postati naši budući mladi članovi. 

 

Tekst: Marijan Gajski – JVP Našice
Foto: Marijan Gajski – JVP Našice