Održana 130. godišnja vatrogasna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice

Dana 24. veljače s početkom u 17 h , u prostorijama dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice održana je 130. redovna vatrogasna godišnja skupština DVD-a Našice

 

Vatrogasnu skupštinu otvorio je predsjednik društva Zvonimir Ljubljanović, te pozdravio sve nazočne goste i članove društva. Predsjednik Ljubljanović osvrnuo je na proteklu godinu, te je rekao kako je zadovoljan s radom društva te radom članova u društvu. Napomenuo je kako je društvo ponosno  na radove u novom domu, te prihodima koji su članovi ostvarili putem pružanja usluga fizičkim osobama i tvrtkama na području grada. Pohvalio je i vatrogasne natjecateljske ekipe i njihove voditelje, te im je ujedno i čestitao na prošlogodišnjim rezultatima,a potom je zaželio puno sreće i uspjeha u nadolazećoj vatrogasnoj natjecateljskoj sezoni. Dobrovoljno vatrogasno društvo Našice u protekloj 2017.godini interveniralo je ukupno 137 puta, a sve intervencije su odradili dobrovoljni vatrogasci bez ikakve naknade, napomenuo je predsjednik Ljubljanović.

 

 

 

 

 

 

 

Gradonačelnik grada Našica Josip Miletić, obratio se skupštini pozdravljajući sve prisutne goste i članove DVD-a Našice. Gradonačelnik je rekao kako je ponosan na rad i suradnju Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice i Javne vatrogasne postrojbe Našice. Grad Našice svake godine izdvaja novce za rad društva, te obećajem da će grad uvijek maksimalno pružati financijsku pomoć vatrogasnom društvu i javnoj vatrogasnoj postrojbi.- gradonačelnik Josip Miletić.

 

 

 

 

 

 

Poslije gradonačelnika Miletića, za riječ se javio i predsjednik Vatrogasne zajednice Našice gosp. Vlatko Gašić (DVD Stipanovci). Vatrogasna zajednica Našice ponosna je na rad dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca grada Našice, te vam i ovim putem čestitam na požrtvovnosti. Dobrovoljno vatrogasno društvo Našice uvijek je bila nositelj Vatrogasne zajednice Našice, te primjer drugim društvima kako treba raditi i voditi svoje matično društvo. Želim vam sretnu 130. obljetnicu društva, te puno sreće i uspjeha u tekućoj godini. – predsjednik VZ Našice Vlatko Gašić.

 

 

 

 

 

 

 

Na kraju skupštine za riječ se javio i delegat Vatrogasne zajednice gospodin Željko Božić. „Dobrovoljno vatrogasno društvo Našice u 2017.godini, ostvarilo je svoju vatrogasnu misiju. Kada kažem vatrogasna misija pod tim pojmom mislim na zaštitu i spašavanje ljudi i imovine na našičkom području, te napominjem kako građani grada Našica i okolice mogu u potpunosti biti sigurni, jer su Našički vatrogasci uvijek spremni za njihove potrebe“- Božić Željko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na kraju skupštine predsjednik društva uručio je diplome za osvojen 18. turnir „Viktor Lončarić“ u kartanju strateške igre bela. Diplome su uručene vatrogascima Marku Radačić i Tomislavu Ivić.

 

 

 

 

 

 

 

Tekst & foto: Marijan Gajski – DVD Našice