Odlazak Našičkih vatrogasaca na izvanrednu dislokaciju

Na poziv glavnog vatrogasnog zapovjednika iz Našičke vatrogasne postrojbe na izvanrednu dislokaciju upućena su 2 vatrogasca s jednim kombi vozilom.

 

 

Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske izdao je zapovijed da se iz istočnih županija Hrvatske, izuzev Virovitičko-podravske, upute 23 operativna vatrogasca i 6 vozila na izvanrednu dislokaciju u Divulje kod Splita u cilju preventivnog djelovanja glede procijene jake orkanske bure na priobalju narednih dana i nemogućnosti korištenja zračnih snaga.

 

 

 

Na teren se upućuju operativni vatrogasci s dva vozila iz Osječko-baranjske županije, njih 8, s jednim vozilom i pet operativaca šalju se vatrogasci iz Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije, a s dva vozila i pet operativaca upućuje se iz Požeško-slavonske županije. Predviđa se jaka orkanska bure na priobalju narednih dana i nemogućnosti korištenja zračnih snaga iz kojeg se razloga i šalje povećan broj operativnih vatrogasaca i vozila u cilju sprečavanja eventualnog većeg požara nošenog burom i širenja požara.

 

Hrabri vatrogasci iz cijele Slavonije od Vukovara, Vinkovaca, Belog Manastira, Osijeka, Đakova, Požege, Velike, Županje, Našica, Slavonskog Broda i Nove Gradiške uputili su se u koloni s upaljenim rotirkama na putovanje do Dalmacije, a krajnje odredište su im Divulje u Splitu.

 

Slavonija pamti pomoć koju su Dalmatinci pružili nama u vrijeme poplava i Slavonci se uvijek odužuju!  Ako negdje na putu sretnete ove “vatrene heroje” potrubite im jer ima je zahvalnost građana najveća nagrada i plaća!

 

Jučer u večernjim na redovnu dislokaciju kontinentalnih vatrogasaca u 3. smjenu upućen je jedan Našički vatrogasac. On će boraviti u mjestu Zvekovica pored Dubrovnika, u sastavu Državne vatrogasne interventne postrojbe Republike Hrvatske 15 dana.

 

 

 

Tekst: Marijan Gajski – DVD Našice
Izvor (tekst-slike) – Požega.eu, novi-radio.hr