Održan XVI. Vatrogasni kup Grada Našica za djecu i mladež

18. lipnja, u 10 h na trgu ispred Robne kuće u Našicama, sve u sklopu proslave Dana Grada Našica, održano je 16. tradicionalno vatrogasno natjecanje djece i mladeži “Kup Grada Našica”.

Natjecanje se odvijalo u kategorijama djeca od 6 do 12 godina i mladež od 12 do 16 godina. Djeca su izvodila dvije vježbe, a mladež jednu. Također su organizirane i igre u kojima su mogle sudjelovati ekipe prema želji. Na početku natjecanja predsjednik DVD Našice Zvonko Ljubljanović pozdravio je sve nazočne i istaknuo kako se ove godine prijavilo rekordnih 56 ekipa.

 

 

 

 

Mnogo uspjeha svim natjecateljima poželio je također i predsjednik vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić. Natjecanje je otvorio gradonačelnik grad Našica Josip Miletić koji je u svom govoru istaknuo zadovoljstvo što je trg ponovo prepun mladih vatrogasaca.

“Ugodno je biti ovako među tolikim brojem vatrogasaca, od onih najmlađih pa do onih od kojih svi mi možemo učiti. Pedeset ekipa je stvarno lijepa brojka pa se ovom prilikom svima zahvaljujem na odazivu na ovo naše tradicionalno vatrogasno natjecanje. Biti vatrogasac znači živjeti u duhu plemenitog zvanja, a to naši vatrogasci pokazuju iz dana u dan, pa tako i danas kada se vidi koliko se ulaže u naše najmlađe. Ovo današnje natjecanje je lijepa prilika da se pokaže što naši vatrogasci uče od malih nogu, jer vjerujem kako će se to sve odraziti i u njihovom budućem životu bilo da ostanu u vatrogastvu, a bilo da se opredijele na neko drugo zanimanje.”
– rekao je među ostalim gradonačelnik Josip Miletić koji je također poželio svima dobru zabavu, lijepo druženje i da najbolji osvoje zaslužene nagrade.

 

REZULTATI VJEŽBE:

DJECA ŽENE
1.mjesto: DVD Beničanci
2.mjesto: DVD Podgorač
3.mjesto: DVD Zoljan

 

DJECA MUŠKI
1.mjesto: DVD Našice
2.mjesto: DVD Lacići
3.mjesto: DVD Baranjsko Petrovo Selo

 

MLADEŽ ŽENE
1.mjesto: DVD Đakovo
2.mjesto: DVD Nova Gradiška
3.mjesto: DVD Feričanci

 

MLADEŽ MUŠKI
1.mjesto: DVD Donja Motičina
2.mjesto: DVD Stipanovci
3.mjesto: DVD Našice

 

REZULTATI IGRICA:

DJECA
1.mjesto: DVD Zoljan
2.mjesto: DVD Velimirovac
3.mjesto: DVD Našice

 

MLADEŽ
1.mjesto: DVD Velimirovac
2.mjesto: DVD Zoljan
3.mjesto: DVD Donja Motičina

 

 

Tekst & foto: Marijan Gajski – DVD Našice