Mladi Našički vatrogasci uspješni u školovanju

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice, a u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Našice u mjesecu travanj završen je tečaj za mlade Našičke vatrogasce.

 

 

 

 

 

Ukupno 9 polaznika DVD-a Našice odslušalo je 20 sati teorijske nastave te proveli 20 sati na praktičnoj nastavi. Teorijska nastava sastojala se od 5 vatrogasnih predmeta : Gorenje i gašenje, Protupožarna preventiva, Vatrogasne sprave i oprema, Vatrogasne vježbe i Vatrogasna taktika. Osposobljavanje je proveo zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Našice Danijel Matković.

 

„Mladi vatrogasci tako su kroz ovaj tečaj stekli temeljena znanja o vatrogastvu, a svi vatrogasci su uspješno položili ispit. Njihovi rezultati su najbolji pokazatelj koliko volje, želje i entuzijazma imaju prema vatrogastvu. Inače, pripremanje i uvođenje mladih u vatrogastvo je na neki način vatrogasna preventiva, kao i osiguranje sutrašnjice hrvatskog vatrogastva i vatrogastva općenito u Našicama.“ – izjavio je zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice Aleksandar Ljubljanović.

 

 

 

 

Zapovjednik je pohvalio i rad voditelja Mije i Josipa, te njihovu pripremu za teorijsku i praktičnu nastavu, te dodao kako su oni zajedno sa roditeljima mladih vatrogasaca jedni od najzaslužnijih za uspješno položen ispit.

 

Voditelji vatrogasne mladeži u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Našice Mijo Stojaković  i Josip Vukomanović čestitali su ekipi na rezultatu, te su dodali kako sada slijede pripreme i vježbe za nadolazeću natjecateljsku sezonu.

 

U vatrogastvu prema pravilniku za osposobljavanje za vatrogasnu mladež mogu pristupiti

osobe koje su navršile 12 godina života i imaju najmanje 1 godinu djelatnog staža u udruzi dobrovoljnih vatrogasaca.

 

 

 

Tekst: Marijan Gajski – DVD Našice
Foto: Mijo Stojaković & Josip Vukomanović – DVD Našice