Održana redovna izborna godišnja Skupština Vatrogasne zajednice Našice

Dana 22. Ožujka, u domu DVD-a Stipanovci, s početkom u 18 sati održana redovna izborna godišnja Skupština Vatrogasne zajednice Našice.

 

 

 

 

Sjednici su uz predstavnike prijateljskih DVD-ova te predstavnike članova JVP Našice bili prisutni i uvaženi gosti predstavnica župana pročelnica Silva Wendling, gradonačelnik Našica Stjepan Pintarić, predsjednik Gradskog vijeća Josip Miletić, načelnik općine Podgorač Goran Đanić te zamjenik općinskog načelnik Koška Miroslav Čukić.

 

Na skupštini koja je uobičajeno započela intonacijama himni te minutom šutnje za sve preminule vatrogasce i poginule branitelje, na dnevnom redu, kako se radi o izbornoj skupštini bilo je razrješenje predsjednika, zapovjednika i tajnika te biranje novih.

 

Tako je ovom prilikom ponovo jednoglasno izabran novi/stari predsjednik Vlatko Gašić, za zapovjednika je odabran Aleksandar Ljubljanović, dozapovjednici su Danijel Matković i Zlatko Vinković, dopredsjednici su Zvonko Ljubljanović i Boro Peršić dok je za tajnika ponovo izabran Zdenko Cingel. Članovi Upravnog odbora su Mojzeš Josip, Kuric Darko, Ferčec Darko, Božić Željko, Damir Antolović, Moguš Tomislav, Ptićek Željko, Dalibor Kovačević i Ivica Perković. Isto tako izabrani su članovi Nadzornog odbora, a to suAntun Balaić, Ivan Mucifir i Drago Kardum.

 

Nakon čitanja izvješća o radu Vatrogasne zajednice koju je iznio predsjednik Vlatko Gašić, financijskom poslovanju koju je pročitao Zlatko Cingel te ostalih izvješća koja su sva usvojena jednoglasno, uslijedila su razrješenja te spomenuta imenovanja novih predstavnika Vatrogasne zajednice Našice.

 

Novi-stari predsjednik Vlatko Gašić je, podnoseći izvješće o radu, istaknuo da je prošlogodišnje natjecanje koje je organizirala Vatrogasna zajednica bilo rekordno po brojnosti ekipa. Sudjelovalo ih je čak 64. Tijekom prošle godine zabilježeno je čak 434 tehničke intervencije, od kojih se najveći broj odnosi na intervencije tijekom poplava i nakon povlačenja vode, na ispumpavanje bunara. Zabilježen je ukupno 51 požar. Kao i svake godine Vatrogasna zajednica provodila je edukaciju kadrova: 18 članova steklo je zvanje vatrogasac, a čak 61 vatrogasac završio je obuku za vatrogasca prve klase. Članovi Vatrogasne zajednice Našice sudjelovali su na mnogim natjecanjima od kojih je istaknuo nastupe na državnim natjecanjima i zapažene rezultate ekipa.

 

Čestitke novoizabranom vodstvu na izboru i dosadašnjem radu i odličnim rezultatima uputili su gosti: izaslanica župana – pročelnica Silva Wendling, gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Sjepan Pintarić i Josip Miletić, načelnik Općine Podgorač Goran Đanić te donačelnik Općine Koška Miroslav Čukić, predsjednik Županijske Vatrogasne zajednice Nikica Mužević te kolege vatrogasci iz 11 vatrogasnih zajednica s područja naše županije.

 

Pri kraju sjednice okupljenima su se obratili uvaženi gosti koji su među ostalim pohvalili rad Vatrogasne zajednice, svih vatrogasnih društava obećavši punu podršku i u nastavku godine.

 

 

Zapovjedništvo Vatrogasne zajednice Našica:

 

 1. Aleksandar Ljubljanović – zapovjednik (DVD Našice)

 2. Zlatko Vinković – dozapovjednik (DVD Donja Motičina)

 3. Danijel Matković – dozapovjednik (JVP Našice)

 4. Marin Jukić – član (DVD Feričanci)

 5. Ivica Nađ – član (DVD Valenovac)

 6. Danijel Vidačić – član (DVD Podgorač)

 7. Tomislav Moguš – član (DVD Stipanovci)

 8. Ivan Zidar – član (DVD Kelešinka)

 9. Zlatko Štefančić – član (DVD Kršinci)

 10. Ivan Jerković – član (DVD Koška)

 11. Oliver Dragozet – član (DVD Breznica)

 12. Dragomir Janković – član (DVD Ledenik)

 13. Željko Kerovac – član (DVD Vukojevci)

 14. Stjepan Ivanek – član (DVD Markovac)

 15. Vedran Tomala – član (DVD Jelisavac)

 16. Ivica Lamot – član (DVD Lila)

 17. Alan Rep – član (DVD Velimirovac)

 18. Ante Anđelić – član (DVD Zoljan)

 19. Josip Ivanek – član (IDVD Papuk d.d.)

 20. Franjo Matasić – član (DVPG Našicecement)

 

Tekst: Ivan Ćosić – DVD Našice & Radio Našice
Foto: Ivan Ćosić – DVD Našice