Održana izvještajno – izborna skupština DVD-a Našice

Dana 25. veljače Dobrovoljno vatrogasno društvo Našice održalo je svoju 129. redovnu godišnju skupštinu.

 

 

 

Izvješće o radu u protekle četiri godine iznio je predsjednik Zvonimir Ljubljanović, istaknuvši da su sve aktivnosti održane prema planu. Članovi DVD-a su sudjelovali na 428 intervencija zajedno s Javnom vatrogasnom postrojbom. Sudjelovali su i na 75 natjecanja s 126 ekipa te su osvojili ukupno 33 prva mjesta, 24 puta druga mjesta i 10 puta su bili treći.

 

 

– Tijekom proteklog razdoblja započeli smo i dovršili radnje za ishođenje građevinske dozvole za prenamjenu i adaptaciju novoga vatrogasnog doma koji bi u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Osječko-baranjske županije trebao postati županijski centar za obuku. U tu svrhu smo izradili devet metarski toranj za radove na visini, preseljen je kontejner za plamene udare te smo započeli radove na izgradnji požarne kuće – rekao je predsjednik Zvonimir Ljubljanović i dodao da je Društvo u proteklom razdoblju obnovilo i vozni par s dva vozila. Radi se o vozilu za prijevoz pitke vode i zapovjednom vozilu.

 

 

 

 

 

 

 

Skupštini su prisustvovali i gosti među kojima su bili i zamjenik osječko-baranjskog župana Željko Kraljičak, gradonačelnik Našica Stjepan Pintarić, predsjednik Mjesnog odbora Našice Josip Matek, predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić te djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Našice.

 

 

Kako ih veže dobra suradnja s mnogima, pokazao je dolazak predstavnika DVD-ova iz Belog Manastira, Belišća, Beljevine, Beničanaca, Breznice Našičke, Čaglina, Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Feričanaca, Jelisavca, Kalinovca, Koške, Kutjeva, Ledenika, Lile, Marijanaca, Markovca Našičkog, Našičkog Novog Sela, Orahovice, Osijeka, Petrijevaca, Podgorača, Rakitja, Stipanovaca, Šaptinovaca, Šljivoševaca, Valenovca, Virovitice, Vukojevaca i Zoljana.

 

Novom vodstvu čestitali su dožupan Željko Kraljičak, predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Nikica Mužević i predsjednik VZ Našice Vlatko Gašić. Čestitao je i našički gradonačelnik Stjepan Pintarić koji je spomenuo da je uređenje novoga vatrogasnoga doma kapitalni projekt u koji je Grad Našice krenuo s DVD-om. Naglasio je kako se nada da će u suradnji sa županijskom Vatrogasnom zajednicom i drugim relevantnim čimbenicima vatrogasni dom dovesti u funkcionalno stanje. Puno uspjeha u daljnjem radu DVD-u Našice poželio je predsjednik VZ Našice Vlatko Gašić, posebno zahvalivši Gradu na svemu što čini za razvoj vatrogasne djelatnosti. DVD Našice pohvalio je i predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Nikica Mužević, naglasivši kako će u Našicama biti uređeno i opremljeno vatrogasno vježbalište na ponos našičkih, ali i svih županijskih vatrogasaca.

 

Bivši zapovjednik DVD-a Našice Danijel Matković, obratio se svim članovima DVD-a Našice i gostima, te se ujedno i zahvalio svim Našičkim vatrogascima na odličnoj suradnji tijekom svoja dva mandata. Matković je naglasio kako mu je bila iznimna čast, ponos i zadovoljstvo voditi društvo, te surađivati sa svim članovima društva.

 

Na skupštini uručene su spomenice, diplome i uvjerenja sljedećim vatrogascima:

 

Spomenice za 10 godina rada u društvu:

Denis Blažević, Luka Golubović, Matej Kormanjec, Franjo Matasić ml. i Marko Matasić

 

Spomenice za 20 godina rada u društvu:

Darko Anđelić, Josip Čolić, David Ferčec, Marijan Gajski, Mario Jurić, Dražen Ništ, Silvijo Vuković i Domagoj Živadinović

 

Spomenice za 30 godina rada u društvu:

Julka Baničin, Branko Kardum, Melita Kratofil, Ilonka Lončarić, Aleksandar Ljubljanović i Mirjana Mohila

 

Spomenica za vatrogasnog veterana:

Mijo Stojaković

 

Uvjerenje SPU:

Sven Brkanić, Marin Šarić i Josip Kovačević

 

Uvjerenje „vatrogasac“:

Marin Minarek i Filip Ostrihon

 

Diplome za osvojeno 1. mjesto ns memorijalnom turniru u kartanju bele „Viktor Lončarić“:

Darko Anđelić i Robert Hren

 

Kako je Skupština bila izvještajno – izborna, jednoglasno su izabrana tijela upravljanja društvom.

Predsjednik – Zvonimir Ljubljanović / zamjenik – Franjo Matasić st.

Zapovjednik – Aleksandar Ljubljanović / zamjenik – Viktor Lončarić st.

Tajnik – Silvijo Vuković

 

Upravni odbor:

Zvonimir Ljubljanović, Franjo Matasić st., Aleksandar Ljubljanović, Viktor Lončarić st., Silvijo Vuković, Danijel Matković, Tomislav Dološić, Mijo Stojaković, Domagoj Živadinović, Marijan Gajski, Hrvoje Divjanović, Tomislav Ivić i Marin Šarić.

 

Nadzorni odbor:

Zdravko Babić, Ilija Gavić i Mario Ladnjak

 

Zapovjedništvo:

Zvonimir Ljubljanović, Franjo Matasić st., Aleksandar Ljubljanović, Viktor Lončarić st., Silvijo Vuković, Robert Hren, Danijel Matković, Ilija Gavić, Tomislav Dološić, Mijo Stojaković, Darko Anđelić, Domagoj Živadinović, Marijan Gajski, Vedran Kanđera, Josip Vukomanović, Hrvoje Divjanović i Tomislav Ivić.

 

 

Tekst: Marijan Gajski – DVD Našice
Tekst: Ivan Ćosić – DVD Našice