Održana godišnja – izborna izvještajna skupština DVD Markovac Našički

Dana 18.02.2017. god., u domu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Markovac Našički s početkom u 18 sati održana je redovna izborna godišnja skupština DVD-a Markovac Našički.

Nakon već uobičajenog protokola od državne i vatrogasne himne, minutom šutnje odana je počast svim preminulim članovima DVD-a Markovac.

 

U nastavku skupštine i izbora radnih tijela predsjednik društva Zdenko Cingel je pozdravio sve visoke dužnosnike i ostale prisutne goste kao i sve članove i predstavnike drugih prijateljskih DVD-a.

 

Izvješće o radu DVD-a za 2016. godinu iznio je Mirko Škof , dok je Ivo Hvizdak podnio izvješće o financijskom poslovanju u 2016. godini. Također su podnesena izvješća Nadzornog odbora, kao i izvješće verifikacijske komisije. Uz to donesen je plan rebalansa Financijskog plana za 2017. godinu te Plan rada za 2017. godinu. Od ulaganja istaknuta je adaptacija doma DVD-a te kupovina vatrogasne opreme u vrijednosti 6.000 kuna koja je realizirana uz pomoć Grada Našica.

 

Nakon toga uslijedilo je redovno razrješenje vodstva društva kao i imenovanje istog tako da je među ostalima ponovo za predsjednika DVD-a Markovac izabran Zdenko Cingel. Za zapovjednika je izabran Stjepan Ivanek, dužnost tajnika povjerena je dosadašnjem tajniku Mirku Škofu, za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Vinko Kribl.

 

Vatrogasci iz Markovca Našičkog protekle godine su imali 4 požarne intervencije, te nekoliko tehničkih intervencija – koje su izazvane uslijed vremenskih nepogoda , a sve intervencije odrađene su u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Našice i Javnom vatrogasnom postrojbom Našice.

 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Markovac Našički prošle godine je bilo domaćin 20. područnog vatrogasnog natjecanja za pomladak, mladež i odrasle u organizaciji Vatrogasne zajednice Našice. Na natjecanju je ukupno sudjelovalo 64 ekipe podijeljeno u 8 raznih kategorija, što je i jedno od najbrojnijih vatrogasnih natjecanja u Osječko – baranjskoj županiji. Ukupan broj sudionika na natjecanju je bio oko 750 vatrogasaca. Vatrogasci iz Markovca Našičkog dobili su sve pohvale za organizaciju ovog tipa natjecanja.

 

Na skupštini je bio među ostalim uvaženim gostima bio prisutan i predstavnik Grada Našica gradonačelnik Stjepan Pintarić, predsjednica Matice slovačke Branka Baksa, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Našice Saša Ljubljanović, predstavnici drugih prijateljskih vatrogasnih društava iz Našica, Vukojevaca, Ledenika, Zoljana, Jelisavca, Breznice i drugih mjesta.

 

Vodstvo DVD-a Markovac Našički:

Predsjednik: Zdenko Cingel / Zamjenik: Josip Ivanek

Zapovjednik: Stjepan Ivanek / Zamjenik: Darko Cingel i Franjo Bizjan

Tajnik Mirko Škof / Blagajnik: Zoran Hvizdak

 

 

 

 

Tekst: Marijan Gajski – DVD Našice
Foto: Marijan Gajski – DVD Našice