Našički vatrogasci zauzeli 2.mjesto u Novoj Gradiški, te postavili novi osobni rekord

Dana 21.01.2017. godine, Dobrovoljno vatrogasno društvo Našice nastupilo je na vatrogasnom natjecanju pod nazivom *3. Memorijalni kup „Milenko Vučković“ brzo spajanje usisnog voda* u Novoj Gradiški.

 

 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Našice na natjecanje je uputilo svoju najjaču „A“ seniorsku ekipu. Ovo im nije bilo prvi puta da odlaze na kup, naime na istom kupu 2015. godine, I. ekipa A-seniora zauzela je drugo mjesto. Našički vatrogasci nastupili su kao posljednji natjecatelji na kupu, te su svi pogledi bili usmjereni na stazu na kojoj su nastupili.

 

 

 

 

 

 

 

 

U prvoj vježbi štoperica se zaustavila na velikih 18,45 sekundi, te su s tim vremenom zauzimali 2.mjesto u svojoj konkurenciji. Druga vježba je odrađena kako je i bila ranije dogovorena zajedno s voditeljem, te je završena za 16,84 sekunde. Naime, prije DVD-a Našice nastupili su aktualni državni prvaci DVD Razljev i postigli vrijeme vježbe 16,69 sekundi. Našičkim vatrogascima falilo je samo 0,15 sekundi do prvog mjesta, ali za njih i srebro sjaji zlatnim sjajem. U najjačoj konkurenciji DVD Našice je tako zauzelo 2.mjesto, od ukupno 8 u svojoj kategoriji.

 

 

 

 

 

Ovom odličnom vježbom od 16,84 sekunde ekipa A seniora tako je postavila i svoj osobni rekord. Ova ekipa nastupila je prošle godine u mjesecu prosincu na takvom istom natjecanju u Harkanovcima, te je „pobjedila“ državne prvake, no ovaj put ekipa DVD-a Razljev je bila spretnija i sretnija u izvođenju vježbe.

 

 

 

 

 

 

 

Ovo je zaista odličan rezultat kada pogledamo da su se dečki na zadnjem natjecanju prošle godine popeli na najveće postolje, a početak ove godine već im je donio mjesto na postolju s srebrnim peharom.

DVD Našice „A“ seniori

Zapovjednik – David Ferčec, Strojar – Robert Hren

Vodni 1 – Silvijo Vuković, Vodni 2 – Josip Čolić

Cijevni 1 – Slaven Habl, Cijevni 2 – Mario Jurić

Voditelj / Trener – Marijan Gajski

 

Tekst: Marijan Gajski – DVD Našice

Foto: Marijan Gajski – DVD Našice & Ivana Kristić – DVD Belišće