Srpanjske poplave na Našičkom području

Dana 16. srpnja u jutarnjim satima, nešto poslije 07h, u vatrogasni operativni centar Našice krenule su pristizati dojave o tehničkim intervencijama, tj. o poplavama.

Uslijed velikih količina padalina na Našičkom području, voda je počela istjecati iz odvodnih kanala, šahtova, te se počela probijati u dvorišta i podrume obiteljskih kuća.

Kako se radilo o više intervencija u Našicama i okolici, odmah su angažirani i svi Našički vatrogasci, tj. djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Našice, zajedno s dobrovoljnim vatrogascima iz DVD-a Našice. Vatrogasni operativni centar Našice zaprimio je 50- dojava u mjestima Našice, Zoljan, Martin, Rozmajerovac, Velimirovac, Jelisavac, Lađanska, Lila i Ribnjak. Dobrovoljna vatrogasna društva iz Vatrogasne zajednice Našice obavještena su o stanju na našem području, te su pozvana u JVP Našice na dogovor za daljnje intervencije.

 

 

Pozana su društva DVD Vukojevci, DVD Velimirovac, DVD Lila, DVD Markovac Našički i DVD Zoljan. Kako je bilo potrebe za gradnjom zečjih nasipa na više lokacija, dobrovoljni vatrogasci iz VZ Našice zajedno s  Našičkim vatrogascima krenuli su puniti vreće s pjeskom. O cijelom stanju na terenu odmah je obavješten i županijski vatrogasni zapovjednik Boris Banjan, koji je poslao i stroj za punjenje vreća s pjeskom u Našice. Pjesak se punio u DVD-u Našice, a napunjeno je nešto oko 4 200 vreća s pjeskom. U izgradnju zečjih naspia utrošeno je cca 2 700 vreća u naseljima Našice, Zoljan, Rozmajerovac, Velimirovac, Martin, Jelisavac, Markovac Našički i Lađanska.

 

 

 

Uz što su pomogli u punjenju vreća, istovremeno vatrogasci iz DVD Zoljan, DVD Lila, DVD Markovac Našički i DVD Velimirovac ispumpavali su vodu i gradili zečje nasipe u svojim selima. Intervencije su trajale cijeli dan, cijelu noć, te drugi dan do 16h, kada su sve intervencije na Našičkom području bile završene.

 

 

 

 

 

Vatrogasne intervencije na svom području u svojim općinama odrađivali su i ostala vatrogasna društva iz VZ Našice: DVD Podgorač, DVD Stipanovci, DVD Donja Motičina, DVD Feričanci, i DVD Kršinci.

 

 

ANALIZA POPLAVA:

*početak 16.07. oko 07h, završetak 17.07.2016. oko 16h

*odrađeno 50-ak vatrogasnih intervencija

*sudjelovalo 50-ak vatrogasaca s 8 vatrogasnih vozila

*napunjeno cca 4 200 vreća s pjeskom

*Vatrogasne postrojbe:

JVP Našice, DVD Našice, DVD Zoljan, DVD Markovac Našički, DVD Velimirovac, DVD Lila, DVD Vukojevci

 

 

 

Tekst i foto: Admin