Održan 15. Vatrogasni Kup Grada Našica

Danas je u Našicama na glavnom trgu ispred robne kuće i na velikom parkiralištu održano natjecanje mladih vatrogasaca.

 

1

 

Ovo vatrogasno natjecanje posjetile su ekipe iz Osječko – baranjske županije, te ekipe iz Požeško – slavonkse županije. Natjecateljske ekipe  „podmladak“  od 6 – 12 godina i „mladež“  od 12-16 godina u centru grada natjecali su se u vatrogasnim vježbama, dok su se u perivoju dvorca obitelji Pejačević mladi vatrogasci trebali natjecati i u raznim vatrogasnim igrama, no zbog lošeg vremena ( kiše ) odgođeno je.

 

 

2

 

 

Na ovom natjecanju okupio se stvarno veliki broj ekipa, njih 48 tako da je mladih vatrogasaca ovoga puta u Našicama bilo preko 500. Zapovjednik DVD-a Našica Danijel Matković zaželio je svima puno sreće na natjecanju, te naglasio kako je ove godine prisutno 48 natjecateljskih ekipa, koje su razvrstane u 4 kategorije.

 

 

3

 

 

 

Rekao je kako DVD Našice čini vrlo ponosnim jer je u mogućnosti organizirati ovako veliko natjecanje. Svim sudionicima ovog 15. KUP-a obratio se i predsjednik DVD-a Našice Zvonko Ljubljanović.

 

 

4

 

Na samom kraju vatrogasnog natjecanja gradonačelnik Našica Krešimir Žagar mladim je vatrogascima poručio da se u vatrogastvu postaje boljim čovjekom, steknu se mnogi prijatelji za cijeli život i nauči se pomoći čovjeku u nevolji. Također im je napomenuo da sva ta dobra iskustva koje im pronose stariji kolege vatrogasci nose u i upotrebljavaju u svom budućem životu. Gradonačelnik je ujedno i uručio pehare i medalje ekipama koja su se popela na postolja.

 

5

 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Našice na Vatrogasnom kupu nastupilo je s dvije ekipe u dvije kategorije. Ekipa muškog podmlatka zauzela je odlično 2. mjesto u konkurenciji  od 24 ekipe. Druga ekipa DVD-a Našice mladež muška, zauzela je dobro 6. mjesto, u konkurenciji od 11 ekipa.

 

6

 

 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Našice čestita svim ekipama i njihovim voditeljima na postignutim rezultatima.

 

 

 

U kategoriji podmladak žene nastupilo je 8 ekipa, a najbolji bili su:

1.mjesto –  DVD Veliškovci

2.mjesto –  DVD Zoljan

3.mjesto –  DVD Feričanci

U kategoriji podmladak muški nastupilo je 24 ekipe, a najbolji bili su:

1.mjesto –  DVD Luč

2.mjesto –  DVD Našice

3.mjesto –  DVD Beničanci

U kategoriji mladež žene nastupilo je 5 ekipa, a najbolji bili su:

1.mjesto –  DVD Feričanci

2.mjesto –  DVD Josipovac Punitovački

3.mjesto –  DVD Veliškovci

U kategoriji mladež muški nastupilo je 11ekipa, a najbolji bili su:

1.mjesto –  DVD Nova Gradiška

2.mjesto –  DVD Donja Motičina

3.mjesto –  DVD Požega

 

Tekst: Marijan Gajski – DVD Našice
Foto: Franjo Matasić st. – DVD Našice