Našičke vatrogasne ekipe briljirale na područnom natjecanju

Dana 05. lipnja u Markovcu Našičkom na nogometom igralištu održano 20. natjecanje Vatrogasne zajednice Našice.

Iako se možda nekima činilo kako će kiša koja je počela padati uspjeti otjerati vatrogasce, o tome nije bilo niti govora. Očito je to “shvatila” i sama kiša pa je nakon sat vremena i vrijeme poslužilo te su sva natjecanja održana prema rasporedu na zadovoljstvo svih prisutni natjecatelja.

 

 

IMG_5719

 

 

Ovo natjecanje kao i do sada tradicionalno je otvorio gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar, a tu su još također uz rekordno velik broj vatrogasaca iz čitave regije bili i predsjednik Vatrogasne zajednice Vlatko Gašić kao i predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice Zvonko Ljubljanović, te gradska vijećnica Branka Baksa kao i predsjednik MO Markovac Mario Glavati.

 

 

DSC_0399

 

Na kraju samog natjecanja, kada su podijeljene medalje i pehari i nagradne majice, za nekoliko riječi o samom natjecanju priupitali smo predsjednika Vatrogasne zajednice Vlatka Gašića.

 

„Vrlo mi je drago što mogu reći kako je ovo 20. natjecanje Vatrogasne zajednice Našice proteklo u najboljem redu. Od 1997. godine Vatrogasna zajednica je formirana u ovakvom broju DVD-a te smo uspjeli održali i natjecanja svake godine. Tako smo imali natjecanje u 8 postojećih kategorija, a nastupilo je ukupno 64 ekipe. Isto tako sa zadovoljstvom mogu reći kako je ovo najbrojnije natjecanje na području naše Osječko-baranjske županije. Natjecanje se sastojalo od natjecatelja,  sudačkog osoblja, tehničke komisije te ostale pratnje i sveukupno je bilo prisutno oko 750 ljudi. U našim natjecateljskim rezultatima naše su ekipe izuzetno kvalitetne, dobre i brojne. Zadovoljan sam sa postignutim rezultatima jer imamo za jesen odabranih 7 ekipa za državno natjecanje, a vidljivo je da su ekipe kvalitetne i pune potencijala. Tih 7 ekipa imaju još 3 mjeseca da se što bolje pripreme da našu Vatrogasnu zajednicu, a tako i grad Našice što kvalitetnije prezentiraju. Ovom prilikom se zahvaljujem našem gradonačelniku Krešimiru Žagaru za sve što pruža nama vatrogascima jer da nemamo takvu logističku pomoć i potporu od grada te ostalih općina sigurno ne bih bili ovako dobri i kvalitetni.“ – rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić.

 

 

vatrogasci4

 

 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Našice na vatrogasnom natjecanju nastupilo je s 6 ekipa u 4 kategorije.

 

Rezultati ekipa su sljedeći:

muški pomladak (6 – 12 god.) – 1. mjesto

muška mladež (12 – 16 god.) – 1. mjesto

seniori „A“ I. ekipa (16 – 30 god.) – 1. Mjesto

seniori „A“ II. ekipa (16 – 30 god.) – 2. mjesto

seniori „A“ III. ekipa (16 – 30 god.) – 4. Mjesto

seniori „B“ (30 god. – na dalje) – 2. mjesto

 

 

Za napomenuti je kako je ekipa „B“ seniora nastupila na ovom vatrogasnom natjecanju i zauzela odlično 2. mjesto, s obzirom da je ista ekipa pauzirala par godina, te su krajem prošle krenuli s vježbama i natjecanjima. U najvećoj i najtežoj konkurenciji „A“ seniora, ekipe DVD-a Našice ostvarile su odlične rezultate. I. ekipa, koja je ujedno i aktualni županijski prvak opet je pokazala svoju spretnost, te su izveli vježbu za 29,90 sekundi. II. ekipa odmah je zasjela iz I. ekipe s odličnim vremenom 32, 20 sekundi, te ujedno i postavila svoj osobni rekord. III. Ekipu čine mladi dečki koji su prošle godine stekli pravo nastupa u „A“seniorskoj kategoriji, i vježbaju tek nekoliko mjeseci, zauzeli su čvrsto 4. mjesto.

 

 

Rezultati 20. Područnog natjecanja Vatrogasne zajednice Našice

 

ŽENSKI POMLADAK

 1. mjesto – DVD Podgorač

 2. mjesto – DVD Stipanovci

 3. mjesto – DVD Zoljan

MUŠKI POMLADAK

 1. mjesto – DVD Našice

 2. mjesto – DVD Koška I

 3. mjesto – DVD Podgorač I

MLADEŽ ŽENE

 1. mjesto – DVD Stipanovci

 2. mjesto – DVD Feričanci

MLADEŽ MUŠKI

 1. mjesto – DVD Našice

 2. mjesto – DVD Velimirovac

 3. mjesto – DVD Lila

SENIORI ŽENE „B“

 1. mjesto – DVD Stipanovci

 2. mjesto – DVD Lila

 3. mjesto – DVD Velimirovac

SENIORI ŽENE „A“

 1. mjesto – DVD Stipanovci I

 2. mjesto – DVD Zoljan

 3. mjesto – DVD Stipanovci II

SENIORI MUŠKI „B“

 1. mjesto – DVD Donja Motičina

 2. mjesto – DVD Našice

 3. mjesto – DVD Stipanovci

SENIORI MUŠKI „A“

 1. mjesto – DVD Našice I

 2. mjesto – DVD Našice II

 3. mjesto – DVD Donja Motičina

 Tekst: Marijan Gajski – DVD Našice
Foto: Ivan Ćosić – DVD Našice