Proslava Sv. Florijana u DVD-u Našice

U vatrogasnom domu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice dana 04.05.2016.god., u poslijepodnevnim satima vatrogasci iz DVD-a Našice okupili su se kako bih išli na svetu misu povodom Sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca.

 

 

13220117_1009342065824140_1877541759_n

 

 

Nakon okupljanja i postrojavanja u dvorištu vatrogasnog društva vatrogasci su se uputili u crkvu Sv. Antuna Padovanskog u Našice gdje je bila služena misa povodom Sv. Florijana. Našički vatrogasci već tradicionalno godinama odlaze na svetu misu, te poslije mise odlaze u samostan na druženje s franjevcima. Nakon služene svete mise, i druženja s franjevcima, vatrogasci odlaze u prostorije DVD-a Našice, gdje su nastavili svoje druženje, i pričali o protekloj godini, o događanjima i intervencijama u njoj. Predsjednik DVD-a Zvonko Ljubljanović, i zapovjednik DVD-a Našice Danijel Matković čestitali su svim vatrogascima njihov dan, te su izrazili veliko zadovoljstvo njihovim trudom i radom u DVD-u Našice.

 

Našičkim vatrogascima uručene diplome, uvjerenja i odlikovanja

 

Nakon dolaska iz crkve, vatrogascima su uručene diplome i uvjerenja za članove koji su završili obuku za vatrogasca prve klase i specijalnost za zaštitu dišnih organa.

 

 

Isto tako Zvonko Ljubljanović, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice i Danijel Matković, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice uručili su jedno posebno odlikovanje. Naime, Mijo Stojaković dobio je odlikovanje “Vatrogasni veteran”, jer je to svojim dugogodišnjem zalaganjem svakako i zaslužio.

 

mijo2

 

Ono nekoliko rečenica koje smo uspjeli doznati od gospodina Stojakovića je da mu je vrlo drago što mu je uručeno ovo odlikovanje, ali da ovo nije kraj jer svoje vatrogasce doživljava kao obitelj pa će sa njima i dalje provoditi sve svoje slobodno vrijeme.

„Zahvaljujem se na ovom odlikovanju „ Vatrogasni veteran“  jer mi jako puno znači. Za dvije godine ću dobiti četrdesetogodišnji rad u vatrogascu. Imam šezdeset godina starosti i trideset godina sam aktivni vatrogasac sa dvadeset godina profesionalnoga rada. Sad sam u mirovini i vjerujem da sam svojim životnim radom zaslužno dobio ovo odlikovanje”.

Diplome i uvjerenja primili su : Sven Brkanić, Josip Vukomanović, Marin Šarić, Josip Kovačević, Ivan Ostrihon, Luka Barišić, Stjepan Vrbešić, Luka Golubović i Matej Kormanjec. 

 

mijo1

 

Tekst: Marijan Gajski – DVD Našice

Foto: Robert Hren – DVD Našice