Vatrogasci na prijemu kod gradonačelnika

Tradicionalno, u povodu blagdana svetog Florijana, u uredu gradonačelnika Krešimira Žagara održan je svečani prijem za Našičke vatrogasce, te vatrogase koji djeluju na području grada Našica. 

 

 

prijem1

 

Uz domaćina gradonačelnika i djelatnike Gradske uprave na prijemu su bili predstavnici svih DVD-ova koji djeluju na području općine Našice kao i djelatnici JVP Našice. U veselom druženju, gradonačelnik Krešimir Žagar je istaknuo veliku važnost svih postrojbi koje djeluju na području našeg grada te im je među ostalim čestitao na svemu onome što vrijedno rade bilo da se radi o vatrogasnim intervencijama, vježbama ili raznim natjecanjima na kojima nastupaju.

 

DSC_0721

 

„Ovo danas je lijepa tradicija kada se upravo na dan svetoga Florijana možemo lijepo zahvaliti našim vatrogascima, cijeloj Vatrogasnoj zajednici Našice  i svim DVD-ovima kao i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Našice na svom nesebičnom zalaganju. Najodgovornijim osobama, predsjednicima, zapovjednicima, a tako i svim članovima želim zahvaliti što sve čine za naš grad. Raditi ovaj iznimno zahtjevan i opasan posao nije jednostavno i on zahtjeva osim tjelesne sposobnosti i dobru mentalna pripremu. Sve to dovodi do toga da svi mi zajedno možemo mirno spavati znajući da smo u pravim rukama. Upravo na Florijanovo, kada se svi zajedno ovako sastajemo pokušavamo naglasiti i zahvaliti da ovo nije samo svečani prijem nego i čestitka i u ime svih naših sugrađana koji upravo zbog naših vatrogasaca uživaju svoju sigurnost punih 24 sata kroz cijelu godinu. Još jednom bih ovom prilikom zahvalio vatrogascima gospodinu Vlatku Gašiću, gospodinu Zvonku Ljubljanoviću, Saši Ljubljanoviću kao našem zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe, a naravno i svim ostalim našim članicama i članovima vatrogasnih društava. Želim od srca svima poželjeti sretan dan svetoga Florijana i neka ih upravo on čuva i štiti na njihovim dužnostima i budućim aktivnostima s kojima se budu sretali u narednim danima i godinama. Isto tako zahvaljujem se svima što diljem lijepe Naše promiču naš grad Našice na natjecanjima u kojima redovito osvajaju najbolja mjesta.“ – rekao je među ostalim gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar.

 

DSC_0723

 

Nekoliko riječi na prijemu rekao je i predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić koji je zahvalio gradonačelniku kao ostalima u Gradu na suradnji kao i financijskoj pomoći.

„U ime cijele vatrogasne Zajednice Našice, a i u svoje osobno ime ovom bih prilikom gradonačelniku i pročelnicima grada zahvalio za sve ono što čine i na koji način pomažu vatrogastvu. Ukoliko gledamo i analiziramo vatrogastvo na području grada Našica i vatrogasne Zajednice mi u gradu Našicama u gradonačelniku imamo partnera i to ne samo danas na Florijanovo već tijekom cijele godine. Naš gradonačelnik nas vatrogasce prihvaća tijekom cijele godine i ozbiljno shvaća sve naše probleme bilo da se radi o financijskim ili nekim druge prirode. Zbog toga još jednom mogu samo zahvaliti Gradu i gradonačelniku Krešimiru Žagaru na tako velikom razumijevanju. Znamo da su teška vremena i za nas ovdje, a tako i za cijelu Republiku Hrvatsku jer uvijek ne dostaje novaca, ali mi vatrogasci nismo u tome bili uskraćeni nego smo uvijek dobili ono što nam pripada pa moram svakako iskazati veliku zahvalnost za odnos koji će vjerujemo ostati  takav i u budućnosti.“ – rekao je među ostalim Vlatko Gašić koji je također podsjetio i na aktivnosti u prošloj godini u kojoj su imali 80 požarnih i 158 tehničkih intervencija.

 

DSC_0733

 

Kratku čestitku vatrogascima i zahvalu na suradnji uputio je i predsjednik DVD-a Našice Zvonko Ljubljanović.

„Naravno i ja se želim zahvaliti gradonačelniku grada Našica na uspješnoj suradnji tijekom svih ovih godina. Mi u DVD-u Našice i JVP Našice svakodnevno uvježbavamo naše članove, obučavamo ih kako bi bili što bolji na intervencijama i da bi što više sačuvali materijalne imovine naših sugrađana. Iskoristio bih ovu priliku da svim vatrogascima s područja grada Našica, a i vatrogasne Zajednice Našice čestitam svetoga Florijana dan zaštitnika vatrogasaca.“ – rekao je Zvonko Ljubljanović.

 

DSC_0738

 

Tekst: Marijan Gajski – DVD Našice

Foto: TV Našice