Vatrogasna zajednica Našice osposobila 61 vatrogasca I klase

Vatrogasna zajednica Našice tokom mjeseca ožujka krenula je u osposobljavanje vatrogasaca za zvanje „vatrogasac I klase“.

VZ Našice ustrojena na jednom gradu i četiri općine : Grad Našice, te općine: Feričanci, Donja Motičina, Podgorač, Koška, a ukupno broji 19 vatrogasnih društava, i to 17 dobrovoljnih, 2 u gospodarstvu te Javnu vatrogasnu postrojbu Našice. Vatrogasci su i dalje neophodni za našički kraj, te se svake godine u više navrata provode razna osposobljavanja i specijalnosti. Naravno, veliku ulogu ima i Vatrogasna zajednica Osječko – baranjske županije koja uvijek potpomogne sredstvima, te djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Našice koji su predavači i instruktori na vježbalištima.

 

obuka_vatrogasac_36

 

Osposobljavanja su održana u Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Velimirovac i Koška. Ispitu je pristupio 61 vatrogasac ispred ispitne komisije u sastavu Saša Ljubljanović – zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Našice i Zvonimir Ljubljanović – zapovjednik vatrogasne zajednice Našice.

 

 

U Velimirovcu ispite su položila 28 vatrogasca iz 4 dobrovoljna vatrogasna društva:

DVD Velimirovac – 15 vatrogasaca

DVD Markovac Našički – 3 vatrogasca

DVD Vukojevci – 2 vatrogasca

DVD Našice – 8 vatrogasca

 

U Koški ispite je položilo 33 vatrogasca iz 5 dobrovoljnih društava:

DVD Koška – 11 vatrogasca

DVD Breznica Našička – 8 vatrogasaca

DVD Jelisavac – 3 vatrogasca

DVD Ledenik – 2 vatrogasca

DVD Podgorač – 9 vatrogasca

 

Svakako je za napomenuti kako su ovom ispitu pristupile i cure/žene vatrogaskinje, ukupno njih 19 članica vatrogasnih društava koje su “rame uz rame” s kolegama uspješno položile ispit.

 

Tekst: Marijan Gajski – DVD Našice

Foto: Arhiva