Članovi Crvenog križa Našice educirali mlade Našičke vatrogasce

U subotu dana 21. studenog, u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice, održana je radionica Crvenog križa.

 

 

 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Našice i Gradsko društvo Crvenog križa Našice, opet nastavljaju odličnu suradnju, a ovoga puta su mladi članovi Gradskog društva Crvenog križa Našice, educirali mlade članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice.

 

 

 

 

Sve članove Crvenog križa i sve mlade vatrogasace – članove ekipa “muški podmladak” i “muška mladež” pozdravio je predsjednik DVD-a Zvonko Ljubljanović. Uz predsjednika Ljubljanovića,  na radionici prisustovali su i dopredsjednik DVD-a Našice Franjo Matasić st. koji je ujedni i voditelj ekipe muške mladeži, zajedno s Mijom Stojakovićem, te Hrvoje Divjanović – voditelj ekipe muški podmladak.

 

Radionica3

 

Mladi Našički vatrogasci tako su educirani uz s temama: Djelovanje u katastrofama i Prva pomoć. Cilj ove radionice bio je upoznavanje mladih sa pojmom katastrofe, tehnikama izvlačenja ozlijeđenih osoba u nuždi i pružanjem prve pomoći.

 

Radionica4

 

Radionicu je ukupno prošlo 17 mladih vatrogasaca u dobi od 6-16 godina, zajedno s njihovim voditeljima, a radionicu su pripremile: Ana Blažević, Dora Kovačević i Lucija Barišić – članice mladeži Gradskog društva Crvenog križa iz Našice.

 

 

Tekst: Marijan Gajski – DVD Našice

Foto: Igor Feldi – CK Našice