Osnovnoškolci posjetili vatrogasnu postaju Našice

U četvrtak, u prijepodnevnim satima učenici Osnovne škole Dore Pejačević iz Našica posjetili su našu vatrogasnu postaju. 

 

 

Učenici 2.c razreda, s učiteljicom Jadrankom Jantošik dočekani su u društvu zapovjednika JVP-a Našice Saše Ljubljanovića, zapovjenika DVD-a Našice Danijela Matkovića, predsjednika DVD-a Našice Zvonka Ljubljanovića i dežurne smjene JVP Našice koji je taj dan odrađivala svoju dnevnu smjenu.

 

 

25 učenika je zajedno s učiteljicom prošetalo kroz  sve garaže, te su pogledali sva vozila i opremu koja posjeduju Našički vatrogasci za vatrogasne intervencije. Djeca su pokazala iznimnu znatiželju za vatrogasnom opremom, vozilima i sirenama.

 

 

Također su imali mogućnosti sjesti u vozila, i probati vatrogasnu opremu. Trčeći po dvorišu, i ulaskom u vozila djeca nisu krila svoje zadovoljstvo, te su postavljali pitanja vatrogascima. Na kraju posjeta, vatrogasci su im se zahvalili na posjeti, i počastili ih sokom i jabukama u svojem prostorijama.

 

Nadamo se da ćemo ovakvih posjeta imati sve češće i više, jer mnogi od njih stvoriti će ljubav prema vatrogastvu te postati naši budući mladi članovi. 

 

 

 

 

Tekst: Marijan Gajski – JVP Našice

Foto: Marijan Gajski – JVP Našice