Našički “A” seniori prvaci županije po 10. put s novim rekordom vježbe od 28,7 sec

Proteklog vikenda u organizaciji Vatrogasne zajednice Osječko – baranjske županije, u Semeljcima održalo se XI. Vatrogasno natjecanje Osječko – baranjske županije.

Natjecanje je ujedno bilo i plasman za državno natjecanje odraslih vatrogasaca koje se sljedeće godine održava u Puli. Dobrovoljno vatrogasno društvo Našice imalo je jednog predstavnika u konkurenciji muški “A” seniori. Ekipa DVD-a Našice županijski je prvak već 9 godina, te su branili i ovo godine naslov prvaka svoje županije.

A seniori DVD Našice

1 red (donji) s lijeva na desno: Josip Čolić, Robert Hren, Franjo Matasić ml., Silvijo Vuković, Mario Jurić

2 red (gornji) s lijeva na desno: voditelj Marijan Gajski, Stjepan Vrbešić, Stjepan Kratofil, Tomislav Ivić, Slaven Habl i rez. Saša Horvat

Ovo godine u mjesecu lipnju, zauzeli su 2. mjesto u na općinskom natjecanju u Vatrogasnoj zajednici Našice, te su se tako plasirali na ovo županijsko vatrogasno natjecanje. Prva vježbu su izveli s vremenom 32,6 sec, dok je druga vježba izvedena s vremenom od 28,7 sec, a obje vježbe izvedene su bez ijedne pogreške, tj. dodatnih kaznenih sekundi. U konkurenciji je bilo 24 ekipe, a prednost koju su dečki napravili iza drugoplasirane ekipe iznosila je 8,90 sekundi.

A seniori DVD Našice 1

Ekipa je tako postavila svoj novi osobni rekord vježbe, dok je stari iznosio 28,9 sec postavit davne 2009. god. S ovom vježbom ujedno je postavila i novi rekord u Vatrogasnoj zajednici Osječko – baranjske županije. Samo malo im je falilo, da “skinu” i državni rekord koji iznosi 28,2 sec, no za to će se pričekati još neko vrijeme. Ova ekipa (manje – više) u sastavu je već skoro pa 8 godina, imaju jako puno natjecanja i vježbi iza sebe, stoga rezultat nije došao sam od sebe.

A seniori DVD Našice 2

Dečki su u ovom sastavu izborili i izašli već na 2 državna natjecanja, Split 2008. godine i Zadar 2012. godine. Državna natjecanja: …davne 2008. godine u Splitu zauzeli su 5. mjesto, te za samo 0,05 sec izgubili su plasman koji je vodio na vatrogasnu olimpijadu,  2012. godine u Zadru, dečki su zauzeli 10 mjesto te za 0,81 sec, opet su izgubili plasman koji ih je vodio u dodatne kvalifikacije za odlazak na  vatrogasnu olimpijadu. Ova ekipa proputovala je već cijelu lijepu našu što se tiče vatrogasnih natjecanja, ima puno zauzetih postolja, te samo nastavljaju tradiciju od starijih kolega. Iskreno nadamo se, i vjerujemo kako je sada pravo vrijeme da ostavimo “neostvaren san”, a to je dolazak na olimpijadu u Francusku.

A seniori DVD Našice 3

Ovim putem želim se zahvaliti svim svojim zlatnim borcima (dečkima) koji odrađuju odličan posao u ekipi, vodstvu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice, te zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe Našice koji nam izlaze maximalo u susret svaki put za vježbe.

Created with Nokia Smart Cam

Rezultati

Dobrovoljno vatrogasno društvo ima velik broj A seniora, koji premašuje brojku 25 dečkiju, za sada 2 ekipe, te možemo sve kombinirati do sljedeće godine. Još se jednom iskreno nadam, i obećajem da ćemo iduće godine na državnom natjecanju biti još sposobniji i još spretniji, te na što bolji mogući način predstaviti Dobrovoljno vatrogasno društvo Našice, Grad Našice, Vatrogasnu zajednicu Našice i Vatrogasnu zajednicu Osječko – baranjske županije…voditelj Marijan Gajski. 

Tekst: Marijan Gajski – DVD Našice

Foto: Saša Ljubljanović – DVD Našice, Marin Šarić – DVD Našice