7. Vatrogasni kup “Matković – Ivić”

U Našicama dana 05.09.2015. godine, održan je vatrogasni tradicionalni memorijalni kup pod nazivom “Matković – Ivić”. Natjecanje je bilo u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice, a u sklopu manifestacije “Dani slavonske šume” u velikom Našičkom parku.

Na natjecanju za odrasle sudjelovalo je 33 ekipa iz Hrvatske, a natjecalo se na dvije staze, s po jednom izvedenom vježbom, bez štafetne utrke. Poslije regularnog dijela natjecanja, najboljih 8 ekipa iz svih kategorija nastupilo je na “Superkupu”. Ove godine kiša nam nije uspjela pokvariti natjecanje, te su sve ekipe imale iste uvjete za izvođenje vježbi. I ovo natjecanje je posjetilo preko 350 vatrogasaca iz lijepe naše, a nekoliko tisuća ljudi posjetilo je park i pogledalo ovo zanimljivo vatrogasno natjecanje.

7. vatrogasni kup Matković - Ivić

 

Rezultati su sljedeći po kategorijama:

članice “B”: 1. mjesto DVD Stipanovci, 2. mjesto DVD Vukojevci, 3.mjesto DVD Velimirovac

članice “A”: 1. mjesto DVD Petrijevci, 2. mjesto DVD Virovitica, 3.mjesto DVD Stipanovci

članovi “B”: 1. mjesto DVD Donja Motičina, 2. mjesto DVD Daruvar, 3.mjesto DVD Stipanovci

članovi”A”: 1. mjesto DVD Spačva Vinkovci, 2. mjesto DVD Mladost Kaštel Sućurac, 3.mjesto DVD Virovitica

 

Za napomenuti je svakako da su članovi domaće I ekipe DVD Našice izveli najbržu vježbu na natjecanju od 32 sekunde, no zbog domaćinstva i fair-playa prvo mjesto prepustili su prijateljima iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Spačve Vinkovci, koji su samo 0,10 sekundi izveli sporiju vježbu, tj. 32,10 sec. Pobjednik Superkupa je ekipa članova”A” DVD Mladost Kaštel Sućurac, koja je u finalu savladala seniorsku “B” ekipu iz Doborovoljnog vatrogasnog društva Donja Motičina. Po prvi puta na ovom vatrogasnom memorijanlom natjecanju, nastupile su 3 Našičke ekipe, I “A” ekipa, najbolje vrijeme vježbe, ali izvan konkurencije (fair – play), II “A” ekipa 5. mjesto, i seniorska “B” ekipa 4. mjesto. I ovim putem želimo svima zahvaliti koji su nam pomogli doći i uveličati ovaj naš vatrogasni kup. Članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice, upućuju iskrene čestitke svim ekipa na osvojenim mjestima. Kup svoj naziv duguje preminulom dugogodišnjem predsjedniku DVD-a Našice gosp., Branku Matkoviću, i rano preminulom dopredsjedniku društva gosp. Branku Iviću. Veliki i dugi niz godina predsjednik i dopredsjenik zalagali su se za rad u društvu, bili aktivni u svim područjima unutar društva, te su se zalagali za njegovo poboljšanje. 

*na slici seniorska “B” ekipa DVD-a Našice

 

Tekst: Marijan Gajski – DVD Našice

Foto: Marijan Gajski – DVD Našice