Poplave na Našičkom području u posljednja 24h

Uslijed velikih količina padalina posljednjih dana na Našičkom području, uslijedile su poplave u Našicama, Velimirovcu, Zoljanu i Markovcu Našičkom. Dana 25, svibnja  u Vatrogasni operativni centar uslijedila je prva od desetak dojava o poplavama. 

 

Dežurni operater Javne vatrogasne Postrojbe Našice odmah je alarmirao ostale djelatnike JVP Našice, članove DVD-a Našice, te DVD-a Velimirovac. Bilo je oko desetak intervencija na kojima su sudjelovali Našički vatrogasci s 29 vatrogasaca i DVD Velimirovac s 4 vatrogasca. Ispumpavali su se odvodni kanali i podrumske prostorije, gradili su se zečji nasipi u Velimirovcu, te se napunilo 800-tinjak vreća s pjeskom. Dežurna smjena JVP Našice tokom noći obilazila je kritične točke na Našičkom području . 

Drugi dan u VOC Našice stigle su 2 dojave o skorom probijanju vode u gospodarske objekte u Zoljanu i Velimirovcu. Odmah su pozvana 22 Našička vatrogasca, koji su krenuli s ispumpavanjem vode u Velimirovcu i gradnjom zečjih nasipa u Zoljanu na 2 mjesta. 3 grupa odmah je krenula s punjenjem pjeska u vreće, te je tako danas napunjeno novih 700-injak vreća s pjeskom koje su sada spremne za daljnje branjenje od prodiranja vode u objekte. Uz Našičke vatrogasce, na terenu su danas bili i članovi DVD-a Markovac Našički, te DVD Zoljan. Kiša u gradu Našicama i okolici grada i dalje neprestano pada srednjim intenzitetom, te se tako nadamo prestanku kiše , i svim daljnim intervencijama. Do sada je ukupno sudjelovalo oko 40-tak vatrogasaca JVP Našice, DVD Našice, DVD Velimirovac, DVD Markovac Našički i DVD Zoljan s 7 vatrogasnih vozila, na dvadesetak inatervencija, a napunjeno je 1500 vreća s pjeskom. 

Tekst: Marijan Gajski – JVP Našice