Otišao prvi vatrogasac JVP Našice u zasluženu mirovinu

Biti vatrogasac možda nekim ljudima predstavlja zanimanje koje zna biti opasno ili nešto sa čim se bave samo ljudi koji vole adrenalin. Međutim, raditi kao vatrogasac je više od običnog zanimanja. O tome naravno može suditi samo netko tko je cijeli svoj život posvetio ovako plemenitom zanimanju jer biti vatrogasac je puno više od sudjelovanja u akcijama gašenja vatre ili prometnim nesrećama po kojima ih se najčešće viđa po raznim medijima. Spomenuti sve akcije i događaje u kojima vatrogasac u svom radnom vijeku sudjeluje bi zahtijevalo puno više prostora a to nam ovoga puna nije namjera.

Otišao prvi vatrogasac JVP Našice u zasluženu mirovinu1

 

Biti član nekog vatrogasnog društva i vatrogasne postrojbe je imati još jednu porodicu uz naravno one koji te čekaju kod kuće.
Naš vatrogasac Mijo Stojaković, član dobrovoljnog vatrogasnog društva je još od ranih 80-tih godina. U Dobrovoljnom vatrogasnom društvu se zaposlio 1994.godine,i radio je sve do 2012. godine. Tada je društvo prestalo s profesionalnim radom i otvorila se Javna vatrogasna postrojba gdje se Mijo zapošljava. Svoj radi vijek u postrojbi proveo je još 2 godine, te s 01.01.2015. otišao u zasluženu mirovinu. Naime Mijo i dalje ostaje operativni član dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice, voditelj muške mladeži Našice, kao i član upravnog odbora i zapovjedništva.

Naravno o tome kako što smo na početku rekli mogu pričati samo vatrogasci pa se sada i ovom prilikom samo priključujemo pozdravu na odlasku u zasluženu mirovinu vatrogascu Miji Stojakoviću kojemu smo uz mnoge poklone priredili i nekoliko ugodnih iznenađenja koje možete pogledati na našoj fb stranici, kao i na ostalnim vatrogasnim portalima/ blogovima i youtube-u.

Najiskrenije čestitke uz želju da uživate u zasluženoj mirovini, ostvarenje svih želja koje ste imali a vremenski niste mogli ispuniti, evo sada je vrijeme došlo i uživajte…tvoji radi kolege JVP Našice.

Tekst i foto: Marijan Gajski – JVP Našice